E fa'afefea ona a'afia e le taua i Iukureini le pisinisi pepa?

E faigata lava ona iloilo pe o le a le aafiaga atoa o le taua i Iukureini o le ai ai i luga o le pisinisi pepa a Europa, aua o le a faʻalagolago i le auala e tupu ai le feeseeseaiga ma le umi e tumau ai.

O se aafiaga pupuu muamua o le taua i Iukureini o le fatuina lea o le le mautonu ma le le mautonu i fefaʻatauaiga ma pisinisi i le va o le EU ma Iukureini, ae faʻapea foʻi ma Rusia, ma i se vaega o Belarus.O le faia o pisinisi ma nei atunuu o le a sili atu ona faigata, e le gata i masina a sau ae i le lumanaʻi.O lenei mea o le a iai se aafiaga tau tamaoaiga, lea e matua faigata lava ona iloilo.

Aemaise lava, o le le aofia ai o faletupe Rusia mai le SWIFT ma le pa'u mata'utia o tau o fesuiaiga o le Rouble e ono taitai atu ai i tapulaa mamao i fefaʻatauaiga i le va o Rusia ma Europa.E le gata i lea, o faʻasalaga talafeagai e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o kamupani e taofi fefaʻatauaiga faapisinisi ma Rusia ma Belarus.

O nisi o kamupani Europa o loʻo i ai foi aseta i le gaosiga o pepa i Iukureini ma Rusia e ono lamatia i le tulaga vevesi o aso nei.

Talu ai e fai si tele o fefa'ataua'iga o pulu ma pepa i le va o le EU ma Rusia, so'o se fa'atapula'aina o fefa'ataua'iga o oloa e mafai ona a'afia tele ai pisinisi a le EU pulp ma pepa.O Finelani o le atunuu sili lea e auina atu i fafo i Rusia pe a oʻo mai i pepa ma laupapa, e fai ma sui o le 54% o oloa faʻatau atu a le EU i lenei atunuu.Siamani (16%), Polani (6%), ma Suetena (6%) o loʻo faʻaulufale atu foi pepa ma laupapa i Rusia, ae i lalo ifo o voluma.Ae mo le pulupulu, latalata i le 70% o le EU auina atu i fafo i Rusia e afua mai Finelani (45%) ma Suetena (25%).

I soo se tulaga, o atunuu tuaoi, e aofia ai Polani ma Romania, faapea foi ma a latou pisinisi, o le a lagona foi le aafiaga o le taua i Iukureini, aemaise lava ona o le faaletonu o le tamaoaiga ma le tulaga le mautonu e mafua ai.


Taimi meli: Mati-30-2022